UBP Gazimağusa Belediye Başkan adayı Koral Bozkurt, DAÜ ile belediye arasında iş birliğini güçlendirmeyi ve Bilimsel Danışma Kurulu kurmayı hedeflediğini açıkladı.
UBP Gazimağusa Belediye Başkan adayı Koral Bozkurt, Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni (DAÜ) ziyaret ederek üniversite ile belediye arasında geliştirilebilecek ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç ve DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Recai Ergün tarafından kabul edilen Bozkurt, seçilmesi hâlinde ilk günden itibaren belediye ile DAÜ’nün ortaklaşa oluşturacağı Bilimsel Danışma Kurulu için çalışmalara başlayacağını belirtti.
DAÜ Mimarlık mezunu olduğunu hatırlatan Bozkurt, belediyenin karar ve proje süreçlerinde üniversitenin bilimsel birikiminden yararlanmayı, öğrencilerin kent yaşamına katılımını artırmayı ve ortak projelerle şehir ekonomisine katkı sağlamayı amaçladığını ifade etti.
Gazimağusa’nın uluslararası tanıtımı, tarihi ve kültürel değerlerinin öne çıkarılması ve bilimsel etkinliklerin desteklenmesi konusunda da DAÜ ile ortak çalışmalar geliştirmek istediklerini kaydeden Bozkurt, üniversite ile kent arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekti.
Bozkurt, “DAÜ kazanırsa Gazimağusa kazanır” diyerek üniversite ile belediye arasında sürekli iletişime ve ortak üretime dayalı bir ilişki kurmayı hedeflediklerini söyledi.


