Çeler’den Demokrasi Vurgusu

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TDP Genel Başkanı Zeki Çeler, UBP’nin aday belirleme kurultayında yaşanan tartışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, parti içi demokrasi, hukukun üstünlüğü ve halkın iradesine saygının siyasi yaşamın temel ilkeleri olduğunu vurguladı.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) aday belirleme kurultayında yaşananları üzüntü ve endişeyle takip ettiklerini belirtti.

Demokrasinin yalnızca sandık kurulmasından ibaret olmadığını ifade eden Çeler, seçim süreçlerinin şeffaf yürütülmesi, sandıktan çıkan iradeye saygı duyulması ve itirazların tarafsız biçimde değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

“Parti içi demokrasi hukuk devletinin gereğidir” diyen Çeler, Anayasa’nın 71’inci maddesinin siyasi partilerin çalışmalarının ve kararlarının demokratik ilkelere aykırı olamayacağını ortaya koyduğuna dikkat çekti.

TDP’nin demokrasi anlayışında çoğulculuk, katılımcılık ve özgür iradenin esas olduğunu vurgulayan Çeler, siyasi görüşlerden bağımsız olarak adaletin ve hukukun üstünlüğünün korunması gerektiğini ifade etti.

Çeler ayrıca, “İyi Gelecek” ve “Temiz Siyaset” anlayışının sözde kalmaması gerektiğini belirterek, TDP’nin 50 milletvekili adayıyla birlikte, kürsü dokunulmazlığı dışındaki tüm milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde yazılı taahhütte bulunduğunu hatırlattı.

Çeler, siyasette makamların geçici, insanların emeği ve güveninin ise kalıcı olduğunu kaydetti.

Çeler’den Demokrasi Vurgusu
Haber Bülteni
Bültenimize Katılın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Spam göndermiyoruz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.