1. Haberler
  2. Kıbrıs
  3. Erhürman’dan Ceza Muhakemeleri Yasası’na Veto: Tartışmalı Düzenleme Meclis’e Geri Döndü

Erhürman’dan Ceza Muhakemeleri Yasası’na Veto: Tartışmalı Düzenleme Meclis’e Geri Döndü

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, kamuoyunda geniş tartışmalara neden olan Ceza Muhakemeleri Usulü Değişiklik Yasası’nı yeniden görüşülmek üzere Cumhuriyet Meclisi’ne iade etti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, söz konusu yasa bugün resmi olarak Meclis’e geri gönderildi. Böylece yasa, yeniden değerlendirilmek üzere yasama sürecine dahil edildi.

Meclis İçtüzüğü kapsamında düzenleme, Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi’nde yeniden ele alınacak. Komitede ilk olarak Cumhurbaşkanlığı’nın iade gerekçesi değerlendirilecek, ardından yasa genel görüşmeye açılacak ve madde madde oylama yapılacak. Sürecin tamamlanmasının ardından düzenleme yeniden Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun gündemine taşınacak.

Tartışmalı yasa, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun 4 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilen oturumunda oy çokluğuyla kabul edilmişti.

Söz konusu değişiklik, yalnızca basın örgütlerinin değil, toplumun farklı kesimlerinin de tepkisini çekmişti. Özellikle ifade özgürlüğü ve basın faaliyetleri üzerindeki olası etkileri nedeniyle düzenleme kamuoyunda yoğun şekilde eleştiriliyordu.

Erhürman’dan Ceza Muhakemeleri Yasası’na Veto: Tartışmalı Düzenleme Meclis’e Geri Döndü

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Bizi Takip Edin
Bize Katılın