CTP’nin Lefkoşa milletvekili kontenjan adayları arasında yer alan Güven Bengihan, KTAMS ve KİEF başkanlığı görevlerinden ayrıldığını açıkladı. Bengihan, kararını kurumların bağımsızlığı ve tarafsızlığına duyduğu saygı ile etik değerler doğrultusunda aldığını belirtti.
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) Lefkoşa milletvekili kontenjan adaylarından Güven Bengihan, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Kıbrıs İşçi ve Emekçi Sendikaları Federasyonu (KİEF) başkanlığı görevlerinden ayrıldığını duyurdu.
CTP Parti Meclisi, 24 Eylül 2026’da genel seçimlere yönelik kontenjan adaylarını belirlemiş; Lefkoşa’da Emine Dizdarlı ile Güven Bengihan’ın kontenjan adayı olduğu açıklanmıştı.
Bengihan’dan Görevden Ayrılma Kararı
Bengihan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, KTAMS ve KİEF’in kurumsal bağımsızlığına, tarafsızlığına ve mücadele geleneğine duyduğu saygı nedeniyle başkanlık görevlerinden ayrılma kararı aldığını belirtti.
Kararında etik değerlerin de etkili olduğunu ifade eden Bengihan, yaklaşık 20 yıldır sürdürdüğü sendikal mücadelede edindiği bilgi, deneyim ve birikimi bundan sonra Meclis çatısı altında sürdürmeyi amaçladığını kaydetti.
“Bir Görevden Ayrılmak, Mücadeleden Ayrılmak Değildir”
Görev değişikliğinin sendikal mücadeleden uzaklaşmak anlamına gelmediğini vurgulayan Bengihan, bugüne kadar birlikte çalıştığı sendika üyeleri ve çalışanlarına teşekkür etti.
KTAMS’ın kendi kurumsal yapısı içerisinde temel ilke ve amaçlarına bağlı kalarak yoluna devam edeceğine inandığını belirten Bengihan, açıklamasında şu ifadeyi kullandı:
“Emeğin, demokrasinin, sosyal adaletin ve barışın yanında olmaya dün olduğu gibi bugün de yarın da devam edeceğim.”
Bengihan, görevden ayrılmadan kısa süre önce de KTAMS Başkanı sıfatıyla sendikanın kamuya yönelik açıklamalarında yer alıyordu. KTAMS’ın 18 Eylül tarihli açıklamasında Bengihan, sendika başkanı olarak açıklama yapmıştı.


