Kamu-İş’ten Haspolat Sevgi Evi’nde Tam Gün Grev Kararı: “Çocukların Geleceğiyle Oynamayın!”

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hür-İş Federasyonu ve Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, Haspolat Tangül Çağıner Sevgi Evi’nde yaşanan personel eksikliği ve görev yeri değişikliklerine tepki göstererek 9 Ekim Cuma günü tam gün greve gidileceğini açıkladı. Hükümeti partizanlık ve keyfi görevlendirmelerle suçlayan Serdaroğlu, “Bakan, müsteşar ve çalışma müdürleri gelip kendileri baksın” diyerek çocukların bakım hizmetlerinin siyasi hesaplara kurban edilemeyeceğini vurguladı.

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Haspolat Tangül Çağıner Sevgi Evi’nde yaşanan personel sıkıntısı ve çalışanların görev yerlerinin değiştirilmesine tepki olarak 9 Ekim 2026 Cuma günü tam gün grev gerçekleştireceğini duyurdu.

Hür-İş Federasyonu ve Kamu-İş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada hükümetin kamu kurumlarındaki görevlendirme politikalarını sert sözlerle eleştirdi.

Hükümetin partizanlık ve adam kayırmacılık uygulamalarının yalnızca istihdamlarla sınırlı kalmadığını savunan Serdaroğlu, çalışanların kurumların ihtiyaçları gözetilmeden farklı iş yerlerine gönderildiğini öne sürdü.

“Beş Anne Personel Eksikken Görevlendirmeler Devam Ediyor”

Haspolat Tangül Çağıner Sevgi Evi’nde hâlihazırda beş anne personel eksikliği bulunduğunu belirten Serdaroğlu, yaklaşık bir buçuk ay önce bir çalışanın seçim öncesinde bir partilinin talebi doğrultusunda Güzelyurt’a gönderildiğini iddia etti.

Bu görevlendirmenin kurumda yaşanan personel sıkıntısını daha da ağırlaştırdığını savunan Serdaroğlu, hükümetin kurumun ihtiyaçlarını ve bakım hizmeti alan çocukların durumunu dikkate almadığını söyledi.

Serdaroğlu, mevcut sorunlar çözülmeden bir anne personelin daha görev yeri değişikliğine ilişkin yazı hazırlandığını belirterek, bu kararın çocukların bakım hizmetlerini olumsuz etkileyebileceği uyarısında bulundu.

“Çalışma Bakanlığı Uyarılarımızı Dikkate Almadı”

Kamu-İş olarak daha önce uyarı grevleri gerçekleştirdiklerini hatırlatan Serdaroğlu, Çalışma Bakanlığı’na personel eksikliğinin yaratabileceği sorunları defalarca ilettiklerini ifade etti.

Ancak yapılan uyarılara rağmen herhangi bir çözüm üretilmediğini savunan Serdaroğlu, Bakanlığın tutumunu eleştirdi.

Serdaroğlu, “Daha önce uyarı grevleri ile Çalışma Bakanlığı’nı uyardık. Yaşanan personel sıkıntısını ve alınan kararların yaratacağı sonuçları açıkça ortaya koyduk. Ancak ne uyarılarımız dikkate alındı ne de sorunun çözümü için herhangi bir adım atıldı” dedi.

“Bakan, Müsteşar ve Çalışma Müdürleri Gelip Kendileri Baksın”

Hükümetin personel görevlendirmelerinde siyasi tercihleri esas aldığını ileri süren Serdaroğlu, kurumda bakım ve sevgiye ihtiyaç duyan çocukların geleceğinin göz ardı edildiğini savundu.

“Bakan, müsteşar ve çalışma müdürleri gelip kendileri baksın” sözleriyle yetkililere tepki gösteren Serdaroğlu, personel eksikliği giderilmeden yapılan yeni görevlendirmelerin kabul edilemeyeceğini belirtti.

Kamu kurumlarında çalışanların siyasi hesaplarla farklı bölgelere gönderilmesine karşı olduklarını ifade eden Serdaroğlu, çocukların bakım hizmetlerinin sürekliliğinin korunması gerektiğini vurguladı.

Haspolat Tangül Çağıner Sevgi Evi’nde 9 Ekim’de Tam Gün Grev

Çalışma Bakanlığı’nın sorunların çözümüne yönelik adım atmadığını savunan Serdaroğlu, sendikanın artık başka bir seçeneğinin kalmadığını belirterek grev kararını açıkladı.

Kamu-İş’in 9 Ekim Cuma günü Haspolat Tangül Çağıner Sevgi Evi’nde tam gün grev gerçekleştireceğini duyuran Serdaroğlu, keyfi görevlendirmelere ve partizanlık olarak nitelendirdiği uygulamalara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

“Mücadelemiz Yalnızca Çalışanlar İçin Değil, Çocuklar İçin de”

Kamu-İş’in mücadelesinin yalnızca çalışanların özlük haklarıyla sınırlı olmadığını belirten Serdaroğlu, kurumda kalan çocukların da mağdur edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Serdaroğlu, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Çocukların bakımını aksatacak keyfi görevlendirmelere, partizan uygulamalara ve çalışanların siyasi hesaplarla oradan oraya sürüklenmesine sessiz kalmayacağız. Kamu-İş olarak mücadelemiz yalnızca çalışanlarımızın hakları için değil, bu kurumlarda bakım ve sevgiye ihtiyaç duyan çocukların da mağdur edilmemesi içindir.”

Kamu-İş’ten Haspolat Sevgi Evi’nde Tam Gün Grev Kararı: “Çocukların Geleceğiyle Oynamayın!”
Haber Bülteni
Bültenimize Katılın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Spam göndermiyoruz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.