Filo Jet Faciasında Yakınlarını Kaybeden Ailelerden Adalet Çağrısı

featured
Google'da Abone Ol service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Girne açıklarında batan Filo Jet’te yakınlarını kaybeden aileler, Girne Mahkemesi önünde yaptıkları açıklamada sorumluların daha ağır suçlardan yargılanmasını talep etti. Soruşturmanın yavaş ve şeffaflıktan uzak ilerlediğini savunan aileler, hayatını kaybeden 28 kişi için adalet arayışlarını sürdüreceklerini belirtti.

Filo Jet faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında zanlıların sekizinci kez mahkemeye çıkarılması sırasında, yakınlarını kaybeden aileler Girne Mahkemesi önünde protesto düzenledi. Duruşmanın ardından basın açıklaması yapan aileler, soruşturma sürecine ilişkin eleştirilerini dile getirerek sorumluların hesap vermesini istedi.

Dilek Özbiler: “Müebbet hapis istiyoruz”

Faciada annesi Nuray Zeytun Özbiler’i kaybeden Dilek Özbiler, kazanın üzerinden 47 gün geçtiğini hatırlatarak gemideki arızalara ve denetim süreçlerine ilişkin sorular yöneltti.

Gemide ciddi bir dümen arızası bulunduğunun mahkemede dile getirildiğini belirten Özbiler, bu arızaya rağmen seferlerin nasıl sürdürüldüğünün ve denetimlerin yeterliliğinin araştırılması gerektiğini söyledi. Geminin egzoz sistemindeki sorunların ve daha önce Yumurtalık’ta onarım gördüğüne ilişkin iddiaların da incelenmesini istedi.

VDR olarak bilinen seyir veri kayıt cihazında 68 günlük veri bulunduğu, ancak yalnızca 12 günlük ses kaydının dinlendiği yönündeki açıklamaları eleştiren Özbiler, soruşturmanın daha kapsamlı ve şeffaf yürütülmesi gerektiğini savundu.

Sorumluların daha ağır cezalar öngören suçlardan yargılanmasını talep eden Özbiler, 28 kişinin hayatını kaybettiği faciada adaletin sağlanmasını istediklerini belirterek, “28 insanın canının bedeli 4-7 yıl olamaz. Müebbet hapis istiyoruz” dedi.

Özbiler ayrıca Türk Loydu yetkililerinin Cumhuriyet Meclisi’ndeki araştırma komitesiyle yapacağı görüşmeye ailelerden bir temsilcinin de katılmasını istediklerini açıkladı. Ailelerin dernekleşmek amacıyla kaymakamlığa başvurduklarını da bildirdi.

Cengiz Bayhan: “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğiz”

Faciada hayatını kaybeden Mehmet Bayhan’ın yakını Cengiz Bayhan da soruşturma sürecine ilişkin eleştirilerde bulundu. Şirket yöneticilerinin ve ilgili kamu görevlilerinin sorumluluğunun araştırılması gerektiğini savunan Bayhan, yetkililere gerekli adımların atılması çağrısı yaptı.

Adalet arayışından vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Bayhan, “Bu işin peşini bırakmayacağız. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Ailelerin her cuma Girne Mahkemesi önünde bir araya gelmeye devam edeceğini belirten Bayhan, adalet sağlanana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Filo Jet Faciasında Yakınlarını Kaybeden Ailelerden Adalet Çağrısı
Haber Bülteni
Bültenimize Katılın

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Spam göndermiyoruz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.