CTP Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkan adayı Turan Rahvancıoğlu, göreve gelmeleri halinde belediyedeki personel yapısını yeniden düzenleyeceklerini belirterek, görev ve sorumlulukların netleştirileceği kurumsal bir hiyerarşi oluşturacaklarını söyledi. Rahvancıoğlu, fazla mesai uygulamalarında da adil bir sistem kuracaklarını vurguladı.
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Lapta-Alsancak-Çamlıbel (LAÇ) Belediye Başkan adayı Turan Rahvancıoğlu, Genç TV’de katıldığı programda belediyenin personel yapısı, görev dağılımı ve fazla mesai uygulamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Belediyelerin birleşmesinin ardından yasada öngörülen personel intibak sürecinin tamamlanamadığını belirten Rahvancıoğlu, yaklaşık dört yıl geçmesine rağmen personel yapılanmasının halen netleşmemesini eleştirdi.
Mevcut durumda belediye yönetiminin bir işçiye farklı görevler verebildiğini ve bu görevlendirmelerin zaman zaman amirlik pozisyonlarına kadar uzanabildiğini söyleyen Rahvancıoğlu, bunun belediye içerisinde ciddi bir görev ve yetki karmaşasına yol açtığını savundu.
“Belediye başkanın iki dudağı arasında olmayacak”
Göreve gelmeleri halinde atacakları ilk adımlardan birinin personel şemasını oluşturmak olacağını açıklayan Rahvancıoğlu, belediyede herkesin görev, yetki ve sorumluluklarının açık biçimde belirleneceğini söyledi.
Rahvancıoğlu, “Kimin görevi nerededir, görev tanımı nedir, iş tanımı nedir? Bunu herkes bilecek” dedi.
Personel yapılanmasının belediye başkanının kişisel tasarrufuna bırakılmaması gerektiğini vurgulayan Rahvancıoğlu, oluşturacakları yapıyı belediye meclisinin onayına sunacaklarını belirtti.
“Bunu, ben başkan olacaksam benim iki dudağımın arasında olmayacak şekilde yapacağız. Biz bunu meclisin önüne getireceğiz. Yasanın geçmesini de beklemeyeceğiz” diyen Rahvancıoğlu, görevlendirme ve görevden almaların kurumsal bir sisteme bağlanacağını ifade etti.
“Fazla mesai konusunda adil bir sistem kuracağız”
Belediyedeki fazla mesai uygulamalarını da değerlendiren Rahvancıoğlu, mevcut sistemde farklı uygulamalar bulunduğunu söyledi.
Sahada görev yapan ve mesai saatleri dışında çalışan personele fazla mesai ücreti ödenmesini doğru bulduğunu belirten Rahvancıoğlu, belediye içerisinde görev yapan bazı personele “ek mesai” adı altında yapılan ödemelerin ise sorgulanması gerektiğini savundu.
Fazla mesai yaptığı halde ücretini alamayan işçiler bulunduğunu da öne süren Rahvancıoğlu, bazı çalışanlara ücret yerine izin yazıldığını ancak söz konusu izinlerin de kullandırılmadığını ifade etti.
Göreve gelmeleri halinde tüm çalışanlar açısından adil bir sistem oluşturacaklarını belirten Rahvancıoğlu, “Hakkına, haklıya hakkını teslim edeceğiz” dedi.
Rahvancıoğlu, “İçerideki memur fazla mesai yapıyorsa ona da hakkını ödeyeceğiz. Dışarıdaki işçi fazla mesai yapıyorsa ona da hakkını ödeyeceğiz. Ama hakkı olmadan yapılan ödemelere de dur diyeceğiz” ifadelerini kullandı.


